HoME: A Moment to Land

BETHLEN téri színház
2023. szeptember 19., kedd, 18:00

Műsor:

Közreműködik:

Ricardo Castro Arceiz – interdiszciplináris előadóművész.
Bolcsó Bálint – zeneszerző
Dunja Crnjanski – zongoraművész, előadóművész
Marco Döttlinger – zeneszerző
Éry Franciska – rendező
Gryllus Ábris – interdiszciplináris előadóművész
Branislav Jovancevic – zeneszerző
Jug Marković – zeneszerző
Carlos Nuñez Medina – zeneszerző
Julio Cesar Palacio – zeneszerző és hangművész
Eva Maria Schaller – koreográfus
Conny Zenk — videóművész, visual composer

“Elmondanád nekünk, mit jelent számodra az otthon?” Erre a kérdésre 12, különböző műfajokhoz, művészeti ágakhoz tartozó művész gyűjtött válaszokat Ausztriában, Magyarországon, Szerbiában és Spanyolországban. Aválaszokból származó benyomásaikat egy színházi előadás és egy kiállítás formájában mutatják meg. A Bethelen Téri Színhában a HoME  projekt három fázisa most együtt látható:

HoME installáció
Egy interaktív mobil stúdió és az azt körülvevő tér, a stúdióban elhangzó egyéni válaszok a kollektív térben zene formájában jelenek meg. A privát térben a látogatók egyedül maradhatnak és elgondolkodhatnak otthonuk valódi természetéről, miközben az installáció körül mások hallgatják a bent zajló folyamatok segítségével létrehozott szavak nélküli hangzásokat.

HoME kiállítás
Hét különböző típusú audiovizuális alkotás gyűjteménye, amelyet a résztvevő művészek az installációval való utazásokat követően hoztak létre.

A Moment to Land
A résztvevő művészek zenés színházi előadása, Hangszeres és elektroakusztikus zeneszerzők, vizuális zeneszerzők, táncosok, előadóművészek, színészek és rendezők dolgoznak együtt, hogy betekintést nyújtsanak abba, mit jelenthet számukra az otthon.